lauantai 24. kesäkuuta 2017

Kuusi Malesiassa opittua asiaa


Epätodellista! 😍 Pulau Perhentian.

Kala kavereineen. Pulau Perhentian.

1. Suomessa on kesällä jäätävä määrä hyttysiä. Saimme etukäteen Perhentian-saarten sukellusfirmaltamme viestin, jossa varoiteltiin, että öisten sateiden takia saarella on valtavasti hyttysiä ja kannattaa siis varautua kaikin mahdollisin myrkyin. Kymmenen päivän aikana sain kolme hyttysenpistoa. Suomessa olen parhaimmillaan saanut pistoksia yli sata tunnissa.
2. Ramadan ei juurikaan vaikuta Malesiassa matkailuun. Ruokaa oli ei-muslimeille tarjolla aamusta iltaan. Paikalliset eivät tosin saaneet uida, joten sukeltamaan pääsi vain länkkärifirmojen kanssa.
3. Pimeällä sukeltaminen on ihan hauskaa, mutta paras osuus on ehdottomasti se, kun lopuksi pinnalle nousemisen jälkeen heittäytyy selälleen kellumaan lämpimään veteen ja katselee hiljaista pimeyttä ja kirkkaita tähtiä.
4. Luteista voi selvitä hengissä. Nukun taas yöni rauhassa ja näppylätkin ovat jo melkein kadonneet.
5. Malesialaiset eivät joko virtsaa lainkaan tai heidän rakkonsa venyvät litrakaupalla. Tämän opimme pitkän matkan busseissa. Bussit ovat uusia, mukavia ja tyylikkäitä (siis paljon hienompia kuin Suomessa), mutta vaikka niissä on kaikki ylellisyydet wifiä myöten, vessaa ei ole, eikä kellään tunnu olevan tarvetta pysähtyä kertaakaan kahdeksan tunnin matkalla. Lopulta nolon virtsaamista harjoittavan länsimaalaisen on rukoiltava tai uhkailtava kuskia pysäyttämään bussi tienposkeen, jotta kupla otsassa pääsee poksahtamaan. Tämä koski vain päiväbussia, yöbussi pysähtyi vähintään kolmen tunnin välein.
Yöbussivarustus. Näyttää pahalta, tuntuu hyvältä! 
6. Avohaavaa kannattaa kunnioittaa, koska se tulehtuu helposti tropiikissa. Haava ei pidä merivedestä. Tämän tiedonhan sain jo heti alkuunsa, mutta piti kuitenkin päästä varmistamaan asia vielä oman kokemuksen kautta. Nyt aloitin uuden yrityksen parantumisen kanssa ja vietän uimisen suhteen omaa henkilökohtaista Ramadaniani jo neljättä päivää. Tulehdus on sentään jo hellittänyt.

Pulau Perhentian, Kecil.

Olemme siirtyneet Indonesiaan, Pohjois-Sumatralle, saarelle nimeltä Weh. Saari on kuulemma uskomattoman hieno sukelluskohde, eikä muuta tekemistä juuri ole. On siis aivan mahtavan hienoa kököttää rannalla odottamassa, että pieni pala ihoa umpeutuisi. Onneksi Lauri raportoi taajaan, mitä kaikkea mieletöntä hän on meressä nähnyt. Se helpottaa tosi paljon. (Not.)

Samastun tähän biisiin muutenkin, mutta nyt se koskettaa erityisesti: https://m.youtube.com/watch?v=cPAbx5kgCJo
Päästäkää mereen! 😄

Ihanaa juhannusta kaikille, nauttikaa valosta! ❤️

Ja hei, minulla oli syntymäpäivä 21.6.! Juhlaan kuului neljän tunnin snorklailu merikilpikonnien, korallien ja kalojen kanssa, kolme pirtelöä, kaksi kakkua, vesipiippu, auringonlasku rannalla ja tähtitaivas ravintolan yllä. Ihan kelvolliset siis olivat puitteet. 
Virallinen synttärikuva on tänä vuonna hikinen, mutta onnellinen. 29 on aivan hyvä. 

29-vuotias Malesiassa.


Synttäripirtelö nro. 1

Synttäripirtelö nro. 2

Synttäripirtelö nro. 3

Synttärikakkua ja -piippua. (Tuli varmaan jo selväksi, että synttäreitä juhlittiin suurella hartaudella. 😄)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti