keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Telttailu Yosemiten kansallispuistossa


Olimme sopineet lähtevämme Yosemiten kansallispuistoon telttailemaan heti seuraavana päivänä San Franciscoon saapumiseni jälkeen. (Olin selvästi aika luottavainen jetlagin suhteen.) Retkiryhmässä oli minun ja Jessikan lisäksi espanjalainen Lila ja sanfranciscolainen Rebecca, jonka autolla matkustimme. Erinäisen säätämisen seurauksena pääsimme lopulta lähtemään vasta illansuussa. Meidän oli tarkoitus hakea teltta ja makuupussit lainaan jostain päin Kaliforniaa Jessikan ja Lilan paikalliselta ystävältä, mutta kun pääsimme hänen luokseen, aurinko alkoi jo laskea ja saimme heti kuulla, kuinka huonosti olimme suunnitelleet lähtömme. "You can't go anymore, it's too late. You have to stay here."  

Jäimme yöksi upeaan kalifornialaiseen omakotitaloon, jossa meille tarjoiltiin ensin uskomaton illallinen ja sitten unipaikka talon omistajan omassa sängyssä, kun tämä nukkui sohvalla. Makuuhuoneen vessa oli suurin piirtein oman kotini kokoinen. 

Aamulla herätessäni alakerran keittiössä oli jo tohina päällä. "Good morning, Reetta. You want some pancakes?" En voi lakata ihmettelemästä ja ihailemasta sitä vieraanvaraisuutta, joka kohdistuu ventovieraaseen.

Aamupalan jälkeen saimme lähtöluvan ja suuntasimme kansallispuistoon.
  
Yosemiten kansallispuisto.
Teltta ja ruokakomero, johon kaikki aurinkorasvaa ja deodoranttia myöten piti laittaa turvaan karhuilta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti