perjantai 7. huhtikuuta 2017

Sydney ja Surf camp

"Australian osuuteni alkoi haastavissa tunnelmissa. Viimeinen maksukorttini, jonka olin saanut lopulta toimimaan Fidžillä, ei toiminutkaan Sydneyn lentokentällä millään automaatilla, enkä saanut myöskään maksettua sillä. Onneksi Madventuresin pojat ovat opettaneet, että hätävarana mukana täytyy aina olla sata jenkkidollaria, ja vaikka en täysin kuuliaisesti ole elänyt tämän opin mukaan, oli laukussa sen verran dollareita, että kalliin rahanvaihdon jälkeen pääsin vielä junalla keskustaan ja sain maksettua hostellini. Jäljelle jäi kaksi Australian dollaria. Hups. Hostellilla pääsin onneksi nettiin selvittämään asiaa ja sain korttini auki niin, että pääsin nostamaan jäätävän summan käteistä. Alkoi kyllästyttää jatkuva panikointi ja nyt pitäisi pärjätä pitkälle, vaikka koko pankkiyhteys katoaisi. 

Pipo päässä pakkasella ja Batmanit jalassa helteellä.
Vietin Sydneyssä vain yhden yön ennen kuin lähdin viideksi päiväksi surf campille pieneen surffikylään muutaman tunnin ajomatkan päähän. Heti alkuun meidän piti kertoa nimemme, kotimaamme ja asia, josta pidämme. Kun parikymmentä ihmistä ennen mua olivat kaikki sanoneet: "I'm X, I'm from X and I like to PAAAARTY" ihan niin kuin missikisoissa toivotaan rivissä maailmanrauhaa, aloin tuntea itseni epätoivoiseksi miettiessäni, mikä omista tykkäämisistäni olisi vähiten nolo tässä seurassa. Lopulta päädyin turvallisesti sanomaan, että pidän matkustamisesta. Rinki jäi pidättämään hengitystään ja kouluttaja auttoi: "aaaand", johon muu ryhmä vastasi: "PAAAARTYYY!" Siinä vaiheessa ajattelin, että saattaa olla pitkä viikko edessä.

Sehän melkein surffaa.
Onneksi innostuin surffaamisesta ihan toooosi paljon. Toisaalta jos lajiin liittyy se, että peuhataan koko päivä vedessä aurinkoisen rannan tuntumassa, on siitä vaikea olla pitämättä. Helppoa surffaaminen ei tosin ollut. Aina sanotaan, että kun kaatuu, täytyy nousta ylös ja yrittää uudelleen. Puolivälissä viikkoa laskin yhdellä tunnilla kaatuneeni 42 kertaa. Surffikertoja oli yhteensä seitsemän ja kaatumisten määrä pysyi kutakuinkin vakiona, joten olen viimeisten päivien aikana kaatunut noin 294 kertaa. Tittidii! Onneksi surffatessa kaatuu veteen, joka ottaa hellästi vastaan eli saa kaatua ilman kipua. Jipii! Leirillä pääsin myös joogatunnille. Vuodatin salaa kyyneleitä, kun tuntui niin hyvältä venyttää takareittä. Viimeksi olen venytellyt elokuussa. Ohops. Summa summarum, surffaaminen on hienoa touhua.


Surffileirin jälkeen palasin Sydneyyn, joka oli hektinen ja liian iso. Keskellä ihmisvirtaa muistin yhtäkkiä, ettei mulla olekaan kiire, vaikka kaikilla ympärillä on. Hidastin rytmiäni ja annoin virran mennä ohi. Se tuntui hyvältä ja rauhoittavalta. 

Blue Mountains.

Seuraavana päivänä pakenin Blue mountainsille takaisin luontoon. Kuuluisin nähtävyys siellä on kolmen kiven muodostelma, "Three sisters". Tuntui ihan hullulta, kun ihmiset kuvasivat sitä kilpaa, vaikka tosiasiassa siinä on vain kolme kiveä vierekkäin. Olin tosin hyvilläni kun muut tyytyivät kuvaamaan kiviä, koska se tarkoitti tyhjiä vaellusreittejä mulle. Metsässä on kyllä mukavaa, siitä ei pääse mihinkään. 

Three sisters. Mä jumituin näiden luokse ainakin vartiksi, koska yritin saada päähäni kuka on kirjoittanut Kolme sisarta. En saanut. Olen totaalisen lomalla. Ei se taida olla kukaan kovin tunnettu. Kuka näitä muistaa?

Se pääsi taas metsään! Blue Mountains.

Paikallisten tuttujen avustuksella löysin myös Sydneystä kauniita piilopaikkoja ja ihania alueita. Oli myös mahtavaa tavata ihmisiä, joihin on tutustunut aiemmin matkalla ja jotka nyt ovat palanneet matkoiltaan kotiin. Yksin reissatessa ihmiset ovat jatkuvasti uusia, mutta kun tapaa jonkun, joka oli Perussa uusi kuukausia sitten, tapaakin vanhan ystävän. Se on kovasti tervetullutta.

Sydney yllätti.Huomenna hyvästelen Sydneyn ja matkustan Melbourneen, jonka olen juuri oppinut lausumaan oikein. En tiedä yhtään, mitä siellä tapahtuu, mutta onhan tässä aina jotain tapahtunut, joten eiköhän se selviä ajallaan.
Surffiterveisiä! Ikävä!" Sydney, Australia 7.11. 2016

Sydney.

Kyllä täällä kelpaa kuolla. Sydney.

Sydney.

Selfiekutsu palmupuussa. Sydney.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti