perjantai 7. huhtikuuta 2017

Sekosin ja päätin lähteä takaisin Fidžille

"Muistan kyllä lopettaneeni Fidži-päivitykseni sanoihin: "Taveuni, I'll be back", mutta mielikuvissani välissä oli ainakin vuosi, ehkä vuosikymmen. Elämä yllättää.
Matkustin Melbourneen lentokenttäbussilla ja katselin ikkunasta korkeita taloja, harmaata asfalttia ja kiireisiä ihmisiä. Vedin kylmissäni villapaidan vetoketjua ylemmäs ja vilkaisin puhelintani, jonka aloitusnäytössä on säätiedotus. Yleensä sää päivittyy automaattisesti sinne missä olen, mutta jostain syystä se on nyt jäänyt Taveunille, jossa näytti olevan 30 astetta ja aurinkoa. Mietin, että olisi mahtavaa olla Taveunilla sukeltamassa. Mietin uudestaan: "Olisi mahtavaa olla Taveunilla sukeltamassa." Silloin napsahti. Ennen kuin kuuntelemisen arvoinen sisäinen kriitikkoni oli ehtinyt huomaamaan, olin jo ostanut lennot takaisin Fidžille. 

Heti, kun olin saanut vahvistuksen sähköpostiini, heräsin todellisuuteen ja tuskailin, että olen täysi hullu. Eihän tässä ole mitään järkeä. Rahat eivät riitä tällaiseen. Ei tämä kuulunut suunnitelmaan. En ole tällainen harkitsematon ihminen. Mitä kaikki ajattelevat?! 

Sitten alkoi hymyilyttää. En tiedä, johtuuko se siitä, että tajusin pääseväni takaisin Fidžille vai siitä, että olen niin äimistynyt omasta toiminnastani, mutta ihan naureskelen ääneen, kun pakkailen pientä käsilaukkuani. Matkatavarat olisivat tuoneet hintaa lisää melkein satasen, mutta jos mukaan tarvitsee vain bikinit, voi rinkka hyvin jäädä odottelemaan Melbourneen.
Nyt jos koskaan on aika tehdä juuri sitä, mitä huvittaa. Ja nyt huvittaa lähteä takaisin Taveunille sukeltamaan. Ja kun näen, mitä tapahtuu Amerikassa, aion sukeltaa syvälle." Melbourne, Australia 9.11.2016 

Fiji, I'm coming back!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti