torstai 6. huhtikuuta 2017

Menetetty luottokortti ja Titicaca-järvi


"Machu Picchun jälkeen palattiin taas Cuscoon, jossa pestiin pyykkiä ennen Titicaca-järvelle lähtöä. 

Tiedättekö niitä aivan mahtavia salataskuja, joita on retkihousuissa? Ne ovat loistavia varkaiden varalta, mutta valitettavasti niin salaisia, ettei itsekään muista ottaa sieltä vain varmuuden vuoksi mukana olevaa luottokorttia, vaikka tarkistaa taskut kahteen kertaan ennen kuin vie housut pesuun. Rajussa paniikissa palasin pesulaan ja vaikka luottokortti löytyikin tiskin alta, suljin sen varmuuden vuoksi. Tilasin kortin reissua varten kesän lopussa, joten ehdin olla tyytyväinen luottokortin omistaja jopa kuukauden päivät. Loppureissun koitan pärjätä ilman. Tittidii. Myös kuvien jakamiseen tulee nyt pieni viive, koska adapteri padin ja muistikortin välillä hajosi, enkä tiedä kuinka helposti uuden löytää Etelä-Amerikasta. Hakunamatata. Kaikki järjestyy aina jotenkin. Lopulta. 

Cuscosta matkustettiin siis Titicaca-järvelle. Välttääksemme muita turisteja suuntasimme paikallisten kanssa pikkuiseen Llachónin maalaiskylään, jossa voi Lonely Planetin mukaan majoittua Felix Turpon luona. Mitään osoitetta ei ollut, joten kuljimme vajaan tunnin kylällä kysyen aina uudelta vastaantulijalta, missä asuu Felix Turpo. Perille päästyämme Felix otti meidät sydämellisesti vastaan ja esitteli huoneemme ikkunasta: "Tuolla on teidän rantanne." Muutamaa possua, lammasta, koiraa ja lokkia lukuunottamatta ranta olikin kokonaan meidän. Kylässä ei onneksi ollut yhtään mitään tekemistä, eikä nettiä tai puhelinverkkoa, joten makoilimme rannalla, ulkoilutimme koirajengiä ja ihailimme melkein neljän kilometrin korkeudessa olevaa järveä, jolla on hassu nimi. Tissikakka. Haha. Hauskaa. 
Nyt saavuimme Arequipaan ja huomenna lähdemme Colca-kanjoniin bongaamaan kondorikotkia. Palaamme pian! (Ei Suomeen, mutta asiaan.)" Arequipa 8.9.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti