torstai 6. huhtikuuta 2017

Viidakkoretki Amazonilla


"Amazon oli aikamoinen. Nähtiin kaimaaneja, jättiläissaukkoperhe, erilaisia apinoita, paljon lintuja, kilppareita, tarantella, kauris, perhosia, lepakoita ja kaloja.
Ensimmäinen luontobongauksemme oli oppaan innokkaasti esittelemä pulu. Mutta missä kaikki hyttyset? Ainoa näkemäni hyttynen oli unessa keskellä viidakkoa. Nukuimme lodgessa, johon kaveriksemme muutti myös lisko asumaan. Meteli viidakossa oli aika hurja ja eläimet pitivät ääntä läpi yön. Kuumuus ja kosteus oli paljon lievempää kuin mihin olimme varautuneet, mutta nyt ei olekaan sadekausi. 

Noora pudotti vesipullon korkin ja nosti sen nopeasti. "Ei hätää, kymmenen sekunnin sääntö." Kysyin, päteekö sääntö myös sademetsässä. "No ehkä sademetsässä on kolmen sekunnin sääntö." Apinasaarella mentiin ihan apinoiksi ja paluumatkalla yöbussissa nukuttiin kuin pienet porsaat.

Nyt ollaan taas Cuscossa ja huomenna lähdetään neljän yön vuoristovaellukselle kohti Machu Picchua. Pipolle tulee taas käyttöä, jihuu!


P.s. Harrastettiin myös kulttuuria ja käytiin Cuscossa suklaamuseossa. Kuultiin vähän suklaan tekemisestä, mutta pääosassa oli maistelu. Maisteltiin kaakaopavun lisäksi kahtakymmentä erilaista suklaata ja vielä hilloja ja liköörejä. Koska museo oli ilmainen, päätimme tukea sen toimintaa ostamalla vielä vähän lisää suklaata. Mikä uhraus!" Cusco, Peru 30.8.2016Ei kommentteja:

Lähetä kommentti